Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

Pozvánka!

pozvanka-zavody.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Výroční zpráva za rok 2023

K přečtení v záložce "Výroční zprávy"
https://mocrszdirec.estranky.cz/clanky/vyrocni-zpravy/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Ceník povolenek pro rok 2024

1.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Výlov rybníku Huťský 2023

S podzimními měsíci jsou již tradičně spjaty výlovy našich chovných rybníků. Výlov Huťského rybníku ve Staré Huti, který je vyvrcholením naší celoroční práce a zároveň představuje jakousi pomyslnou tečku za uplynulou sezónou, letos proběhl netradičně v pátek 17. listopadu.

Přesto, že počasí letošního léta nebylo k rybám právě přívětivé co se četnosti dešťových srážek a tropických teplot týče, můžeme s radostí konstatovat, že výlov byl velice úspěšný. Slovené ryby byly ve výborné kvalitě a předpokládaném množství. Mohli jsme tak opět potvrdit pověst stabilního dodavatele ryb pro Západočeský územní svaz Plzeň, což je při velikosti naší organizace ohromný úspěch, za kterým stojí především velké úsilí a pracovní nasazení všech našich členů. Zároveň s tím se však snažíme udržovat ceny prodávaných ryb na trvale přijatelné úrovni, což je při dnešních ekonomických podmínkách stále větší výzvou.

Atmosféru letošního výlovu dokreslilo i relativně teplé a slunné počasí, díky němuž byla návštěvnost opět vysoká. Rád bych touto cestou poděkoval všem návštěvníkům, ať už místním či přespolním, za jejich hojnou účast a za nákup našich ryb. Jak obvykle byl největší zájem o tradičního kapra, ale prodávaly se i štiky, amuři a líni. Na odbyt šly i oblíbené smažené kapří podkovy, připravované na místě z čerstvě vylovených ryb.

Velké díky za vydařenou akci si samozřejmě zaslouží všichni naši členové, kteří se na organizaci výlovu podíleli. Právě na jejich celoročním úsilí, pracovním nasazení, ale i lásce pro rybářské řemeslo, stojí úspěch každé sezóny. Nemalé díky patří i ždíreckým hasičům a rybářům z Tchořovic za vynikající spolupráci a technickou podporu. Na fotografie z výlovu se můžete podívat na našich webových stránkách „www.mocrszdirec.estranky.cz“.

Dále bych Vás rád informoval, že výdej povolenek pro nadcházející rok proběhne netradičně v klubovně hasičů ve Smederově, a to první lednovou sobotu 6. 1. 2024 od 14:00 h. Důvodem je dočasné uzavření hospody ve Ždírci. Náhradní termín je stanoven na pátek 23. 2. 2024 od 17:00 h taktéž ve Smederově. Prosím však všechny členy, aby v maximální možné míře využili prvního termínu výdeje. Občerstvení na místě bude zajištěno.

       Na závěr mi nezbývá než popřát všem příznivcům rybaření krásné prožití vánočních svátků, bohatou nadílku a především mnoho zdraví a spokojenosti v novém roce 2024!

img_20231117_183628.jpg

img_20231117_185045.jpg

img_20231118_101009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Výdej povolenek na rok 2024

page1_1.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Dětské rybářské závody

img_20230915_155847--1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stejně jako v minulých letech se i letos  na rybníku Brigádník a nově na rybníku Nový uspořádala akce pro naše nejmenší, a to již tradiční dětské rybářské závody. Pro letošní ročník bylo vybráno nejen krásné datum 9. 9. připadající na druhou zářijovou sobotu, ale oproti loňskému roku nám přálo i počasí.  Malým závodníkům tak nic nebránilo zaujmout svá místa, nahodit pruty a vrhnout se na lov. Lítý boj mezi mladými rybáři a hladovými kapry započal přesně v devět hodin na Brigádníku, kde své dovednosti předvedli zejména ti starší a zkušenější, a to především kvůli velikosti ryb v tomto rybníce. Aby si závody mohli užít i úplně nejmenší účastníci, bylo rozhodnuto, že po svačině se bude v lovu pokračovat na rybníku Nový.  Po skončení závodů (cca ve 12 hodin) byly sečteny body a následně vyhlášeny výsledky. S výrazným náskokem se vítězkou letošních závodů stala Adélka Vrátníková s celkovým počtem 661 bodů. Druhé místo obsadil s 439 body Šimon Kasl. Na třetím místě se pak umístila Valentýnka Křišťanová s 371 body.

K úspěchu letošního ročníku přispělo nejen krásné teplé počasí, ale i hojná účast závodníků i diváků a mnoho a mnoho snězených klobás a ještě více zkonzumovaných piv : )

Tímto bychom rádi pogratulovali mladým rybářům a zároveň poděkovali všem divákům za účast! Fotky ze závodů naleznete ve fotogalerii.

Seznam závodníků:

  1. Adéla Vrátníková – 661 b.
  2. Šimon Kasl – 439 b.
  3. Valentýna Křišťanová – 371 b.
  4. Daniel Krňoul – 247 b.
  5. Jan Štecher – 175 b.

Rozálie Baránková, Daniel Weber, Petr Nekolný, Eliška Nekolná, Hana Samková, Vojtěch Sunek, Antonín Líva, Karel Líva, Matyáš Michálek.

Jelikož se letní sezóna nezadržitelně blíží ke konci a dětské rybářské závody představují její pomyslnou tečku, rádi bychom Vás informovali o chystaných podzimních výlovech. Na 7. 10. 2023 je naplánováno slovení rybníku Brigádník a Babinka. Výlov rybníku Huťský ve Staré Huti s možností nákupu ryb pak bude probíhat dne 17. 11. 2023.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Rybářské posezení s chytáním ryb

V sobotu 27. května se konala již tradiční a dlouho očekávaná akce, a to rybářské závody pro dospělé. Tyto závody byly určeny pro všechny členy naší MO Ždírec starší 15ti let, přičemž na pomyslné startovací čáře se letos sešlo celkem 18 závodníků. Ti se na svá místa rozmístili dle vylosovaných čísel a od časných ranních hodin pak netrpělivě upírali své zraky na hladinu řeky Úslavy, kde se celá akce odehrávala. Po ukončení závodů byly vyhlášeny výsledky a předány věcné ceny. Prvním místem se v letošním závodě pyšnil Jaroslav Šindelář  s celkovým počtem 363 bodů. O pouhé tři body méně získal Miroslav Krňoul nejmladší, a to celých 360 bodů, s nimiž obsadil druhé místo. Pomyslnou bronzovou medaili pak získal Pavel Silovský. Největším úlovkem letošních závodů byl amur bílý měřící 78 cm, kterého ulovil Milan Mašek.

K úspěchu letošních závodů přispělo zejména krásné slunné počasí. To, společně s  bezchybně fungující roznáškovou službou a následným posezením pod pergolou u Rybárny, učinilo tuto akci v nezapomenutelný zážitek pro všechny zúčastněné.

Tímto děkujeme všem závodníkům i přihlížejícím za účast na letošním ročníku a zároveň všechny srdečně zveme na  dětské rybářské závody pro místní děti, jež se uskuteční dne 9. září 2023 na rybníku Brigádník. Registrace bude zahájena v 8.30 hodin, samotný lov ryb začne v 9.00 hodin. Občerstvení bude zajištěno.

img-20230602-wa0002.jpg

img-20230528-wa0009.jpg

img-20230602-wa0003.jpg

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Ceny známek a povolenek na rok 2023

https://www.crsplzen.cz/inpage/ceny-povolenek-2023/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Dětské rybářské závody 20.8.2022

oslavy-hasicu-2022-8-.movie.jfif.jpg

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Výroční zpráva za rok 2021

Výroční zpráva 2021

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality