Jdi na obsah Jdi na menu

Rybářské posezení s chytáním ryb

V sobotu 27. května se konala již tradiční a dlouho očekávaná akce, a to rybářské závody pro dospělé. Tyto závody byly určeny pro všechny členy naší MO Ždírec starší 15ti let, přičemž na pomyslné startovací čáře se letos sešlo celkem 18 závodníků. Ti se na svá místa rozmístili dle vylosovaných čísel a od časných ranních hodin pak netrpělivě upírali své zraky na hladinu řeky Úslavy, kde se celá akce odehrávala. Po ukončení závodů byly vyhlášeny výsledky a předány věcné ceny. Prvním místem se v letošním závodě pyšnil Jaroslav Šindelář  s celkovým počtem 363 bodů. O pouhé tři body méně získal Miroslav Krňoul nejmladší, a to celých 360 bodů, s nimiž obsadil druhé místo. Pomyslnou bronzovou medaili pak získal Pavel Silovský. Největším úlovkem letošních závodů byl amur bílý měřící 78 cm, kterého ulovil Milan Mašek.

K úspěchu letošních závodů přispělo zejména krásné slunné počasí. To, společně s  bezchybně fungující roznáškovou službou a následným posezením pod pergolou u Rybárny, učinilo tuto akci v nezapomenutelný zážitek pro všechny zúčastněné.

Tímto děkujeme všem závodníkům i přihlížejícím za účast na letošním ročníku a zároveň všechny srdečně zveme na  dětské rybářské závody pro místní děti, jež se uskuteční dne 9. září 2023 na rybníku Brigádník. Registrace bude zahájena v 8.30 hodin, samotný lov ryb začne v 9.00 hodin. Občerstvení bude zajištěno.