Jdi na obsah Jdi na menu

Výlov rybníku Huťský 2023

S podzimními měsíci jsou již tradičně spjaty výlovy našich chovných rybníků. Výlov Huťského rybníku ve Staré Huti, který je vyvrcholením naší celoroční práce a zároveň představuje jakousi pomyslnou tečku za uplynulou sezónou, letos proběhl netradičně v pátek 17. listopadu.

Přesto, že počasí letošního léta nebylo k rybám právě přívětivé co se četnosti dešťových srážek a letních teplot týče, můžeme s radostí konstatovat, že výlov byl velice úspěšný. Slovené ryby byly ve výborné kvalitě a předpokládaném množství. Mohli jsme tak opět potvrdit pověst stabilního dodavatele ryb pro Západočeský územní svaz Plzeň, což je při velikosti naší organizace ohromný úspěch, za kterým stojí především velké úsilí a pracovní nasazení všech našich členů. Zároveň s tím se však snažíme udržovat ceny prodávaných ryb na trvale přijatelné úrovni, což je při dnešních ekonomických podmínkách stále větší výzvou.

Atmosféru letošního výlovu dokreslilo i relativně teplé a slunné počasí, díky němuž byla návštěvnost opět vysoká. Rád bych touto cestou poděkoval všem návštěvníkům, ať už místním či přespolním, za jejich hojnou účast a za nákup našich ryb. Jak obvykle byl největší zájem o tradičního kapra, ale prodávaly se i štiky, amuři a líni. Na odbyt šly i oblíbené smažené kapří podkovy, připravované na místě z čerstvě vylovených ryb.

Velký díky za vydařenou akci si samozřejmě zaslouží všichni naši členové, kteří se na organizaci výlovu podíleli. Právě na jejich celoročním úsilí, pracovním nasazení, ale i lásce pro rybářské řemeslo, stojí úspěch každé sezóny. Nemalé díky patří i ždíreckým hasičům a rybářům z Tchořovic za vynikající spolupráci a technickou podporu. Na fotografie z výlovu se můžete podívat na našich webových stránkách „www.mocrszdirec.estranky.cz“.

Dále bych Vás rád informoval, že výdej povolenek pro nadcházející rok proběhne netradičně v klubovně hasičů ve Smederově, a to první lednovou sobotu 6. 1. 2024 od 14:00 h. Důvodem je dočasné uzavření hospody ve Ždírci. Náhradní termín je stanoven na pátek 23. 2. 2024 od 17:00 h taktéž ve Smederově. Prosím však všechny členy, aby v maximální možné míře využili prvního termínu výdeje. Občerstvení na místě bude zajištěno.

          Na závěr mi nezbývá než popřát všem příznivcům rybaření krásné prožití vánočních svátků, bohatou nadílku a především mnoho zdraví a spokojenosti v novém roce 2024!