Jdi na obsah Jdi na menu

Výroční zpráva za rok 2021

         Vážení rybáři a rybářky, vážení hosté

         Přednesu Vám zprávu o činnosti naší organizace za období od minulé členské schůze konané 17. července 2021 v areálu naší Rybárny. V té době měla naše organizace 125 členů včetně dětí a mládeže (102 dospělých členů, 10 je mládež a 13 dětí). K dnešnímu dni je počet členů 126 celkem, z toho 105 dospělých, 8 je mládež a 13 dětí).

Výbor pracuje ve stejném složení. Dnes záleží na Vás, zda mu udělíte důvěru do dalšího období. I v tomto nelehkém období pandemie koronaviru výbor pracoval bez problémů a chod naší organizace byl dobře zajištěn. Poděkování patří všem, kteří se svojí činností na chodu organizace podíleli a odvedli zde kus poctivé práce.

Shrnu zde všechny větší akce, které se podařilo udělat:

  • Výlovy všech rybníků. Zde patří dík všem hospodářům, kteří se na chovu ryb a výlovech podíleli a všem, kteří se zúčastnili výlovů. Více informací Vám sdělí hospodář Petr Baláž ve své zprávě. Výsledky byly vynikající, což dokumentuje zarybnění našich toků.
  • Oprava Rybárny. Byla kompletně zhotovena nová střecha a udělaná nová zámková dlažba. Rybárna je otevřena všem našim členům po domluvě se správcem Rybárny Lubošem Mrázem. Letos zde chceme uskutečnit dvě akce pro naše členy. První akcí bude posezení ždíreckých rybářů s chytáním ryb. Toto se uskuteční 28. května 2022. Registrace bude od 6 hodin, zahájení lovu ryb od 7 hodin. Druhou akcí budou dětské rybářské závody, které se uskuteční 20. srpna 2022. Zde bude registrace od 8 hodin, zahájení chytání ryb od 9 hodin. Po skončení budou vyhlášeny výsledky a zajištěno pohoštění.
  • Dále na rybníku Huťský byla zhotovena nová lávka, poklop na čapu a nová prkna do čapu. S panem Wágnerem byla prodloužena smlouva o pronájmu na další dva roky za stejných podmínek jako doposud.
  • Dále byly vykonány běžné brigádnické práce na údržbě a opravách, tak jako každým rokem.
  • Někteří naši členové se rozhodli sami a domluvili se na vyčištění a uklizení RMV po přírodní kalamitě, která zde vznikla. Za to jim patří poděkování.
  • Za rok 2021 bylo odpracováno celkem 1217 brigádnických hodin a vyplaceno 85.190,- Kč.
  • RMV – dle jednacího řádu je možné si určit pravidla, která musí schválit členská schůze. Při této příležitosti výbor navrhuje zvednout výši příspěvku na RMV z 300,- Kč na částku 500,- Kč ročně z důvodu zdražení ceny obilí, ryb, elektřiny, pohonných hmot.

Připomenu již dříve schválená doporučení:

  • Při lovu na RMV používat jednoháček.
  • Na RMV 35 ks kapra – ostatní ryby neomezeně.
  • Příplatek na RMV je 300,- Kč.
  • Výše zápisného pro ty, kteří přestupují z jiné MO nebo jsou novými členy je 500,- Kč.
  • Výše zápisného pro ty, kteří žádají o vydání povolenky prvně na RMV je 1 500,- Kč.

 

 

Plán práce

  1. Oprava hráze na rybníku Nový. Rozhodli jsme se, že pro letošní rok nebudeme komorovat ryby na rybnících Nový a Brigádník, protože chceme opravit hráz na rybníku Nový a odbagrovat bahno kolem čapu. Na Brigádníku chceme odbagrovat bahno. Tyto práce jsme chtěli provést letos v březnu, ale časově to není možné, protože rybníky zůstaly dlouho zamrzlé a koncem března bude z Tchořovic dovezena násada. Ještě se rybníky musí vyvápnit a napustit.
  2. Údržba a oprava rybochovných zařízení.
  3. Údržba Rybárny a okolí.
  4. Údržba všech našich strojů.
  5. Údržba jezů – propustnost.
  6. Údržba a čištění náhonu do rybníka Huťský.
  7. Údržba břehů na našem toku RMV a ostatní.
  8. V rámci možnosti údržba a čištění hlavního toku.
  9. Uspořádání dětských rybářských závodů.
  10. Uspořádání posezení ždíreckých rybářů.
  11. Podílet se ve spolupráci s Obecním úřadem ve Ždírci a ostatními složkami v obci na organizování kulturních a sportovních akcí.
  12. Oprava kaberny Huťák, opravy krmných lávek.

Dále Vás musím seznámit s nepříjemnou událostí, která se přihodila díky vyhlášení války Ruska proti Ukrajině. Peníze naší organizace byly uloženy u banky Sberbank, která se dostala do platební neschopnosti a byla zastavena činnost vyplácení peněz. Po zásahu ČNB, kde jsou pojištěné vklady do 100.000 euro, nám byla naše částka vydána. Jednalo se o částku cca 350.000,- Kč, která byla uložena na dvou účtech – spořícím a běžném. Bylo nám doporučeno tyto peníze uložit u České spořitelny, což jsme také provedli. Je zde založen jeden běžný účet.

Dále považujeme za správné ponechat členům všechny benefity, které připomenu:

  • Při dovršení věku 70 let – povolenka zdarma – SHR po celou dobu.
  • Za brigádnickou hodinu zaplaceno 70,- Kč.
  • Odměny jubilantům.

 

Děkuji obci a hasičům za pomoc a spolupráci a všem našim členům za odvedenou práci. Věřím, že i nadále bude naše spolupráce pokračovat. Děkuji za pozornost a přeji všem hezké zážitky u vody, hodně zdraví a bohatých úlovků.

Petrův zdar!